čtvrtek 30. srpna 2007

Něco sportu...

Skončila prázdninová okurková sportovní sezóna a vedle startu fotbalových soutěží, prvních hokejových zápasů, probíhajícího MS v atletice, či sobotního startu Vuelty, pokračuje v americe (ano, tam kde je Janík teď) tenisová sezóna v podobě US Open. No a k tomu jsem našel tohle podlě mě docela vtipné videjko. Ti zasvěcení se možná i zasmějou. Novak Djokovic (mimochodem fakt machr, docela mu fandím) na něm paroduje styly Roddicka, Hewitta, Nadala, Sharapovové, Samprase a Ivaniševiče.

středa 29. srpna 2007

Něco kultůry...

Vedle aktivního pití a sportování a dobrodružných výletů patří k prázdninám také kultura. Kromě jednoho fesťáku a dvou návštěv kina (tolik, asi jako za předchozích 24 měsíců) se toho o prázkách příliš nedělo, a tak napíšu spíš na co se těším, až pomine hezké počasí a já budu odkázán jen na tu kultůru. Tak nejprve hudba.

V Praze je toho samozřejmě zase milion:

Mark Foggo 19.09. Futurum
Discoballs, Prague Ska Conspiracy 22.09. CP Opatov (zadara)
The Quakes 29.10. Blues Rock Club
Róisín Murphy 2.11. Roxy

No něco z toho snad v době zařizování Erasma stihnem.

Co se týče filmového plátna, přesune se asi zase na monitor kompů na kolejích, abych ušetřil na jiné věci. Je to škoda, v kině bývá hezky, no ale... těším se na další čučení na seriály (nové IT Crowd, klasické Simpsny či nějaké nové blbiny). Z filmů připravených na prázdniny, jsem samozřejmě neviděl nic, takže to musíme taky dohánět. Viděl jsem jen The Good, the Bad and the Ugly. Bomba.

Ze čtecí kultůry jsem se po červnových zkouškách pustil do Irvingova Světa podle Garpa, což je úplně moc čtivé a baví mě to. Vedle toho čtu jakože učebnici španělštiny z roku 1964. Tak snad si z toho něco odnesu.

V Praze třeba půjdem i do divadla, což bývají taky skvělé akce - za 3 pětky do Národního, to potěší už samo o sobě. A jednou za uherský rok se díky tomu cítíme jakože fakt kulturně žijeme a nesedíme jen v té hospodě nebo nečučíme z balkona na kolejích.

Tento článek je divný.

4. etapa, Ej, od Buchlova větr věje


V pořadí již 4. etapa zavedla opět pouze jednočlenný peloton do okolí Chřibů. Závodní pole navštívilo 4 okresy a projelo všemi jejich okresními městy. Na 180 km dlouhé trati čekalo na jezdce několik menších stoupání. Trasa nevedla přes žádné pohoří, pouze v okrajových oblastech Vizovické vrchoviny, Litenčické pahorkatiny a zejména Chřibů. Vzhledem k silnému severnímu větru byl zdaleka nejhorší částí zhruba 70km, kopcovitý úsek mezi Hodonínem a Kroměříží.

(Zlín - UH - Hodonín: 80 km, 3h)
(Hodonín - Kyjov - Kroměříž - Zlín: 100 km, 5h)

Mimo dominanty Buchlovského hradu projížděl peloton kolem sídla firmy RI okna v Bzenci či Ratíškovického Nou Campu. V Hodoníně v restauraci U Kačera si dal menu smažák se sýrem. Po cestě potkal již tradičně milion přejetých kočiček, zajíčků, ježečků a bažantů ... a teda dle toho kvanta náhrobků u silnic i lidí. Takže poslouchejte Pavla Soukupa a jezděte opatrně!!!