sobota 7. července 2007

Two Tone Army obsadili Zlín

Do zahradního altánku hospůdky U Máců se v pátek na večer začala postupně scházet skupinka stejnooděnců. V příjemném prostředí tak odstartovali další ročník legendárního soustředění TTA. Svým hlasitým projevem, občasnými výkřiky známých hesel, neustálým objednáváním hermelínu bez chleba a rozbitím krýglu uváděli obětavou servírku do rozpaků. Po odchodu bandy směrem na A si slečna mohla vydechnout a přemýšlet co za slušné gentlemany to ještě i dnes, v době drzých spratků s rovnýma kšiltama, chodí po světě, že si krýgly kupují za padesát Kč. V našlapaném A se skupinka po úvodním porozhlédnutí z balkonku vydala rozpohybovat parket. Fotodokumentace není (naštěstí) k dispozici ale mohlo to vypadat zhruba takhle:



O dalším průběhu zahajovacího ceremoniálu více v komentářích, kde bude akce popsána přímo jejími účastníky a jejich živými zážitky (tak ani moc ne)

pátek 6. července 2007

Hřivínův Újezd (to je obec)


Nepříjemné počasí opět zrušilo jednu z naplánovaných etap a do Hřivínského Schenku se tak peloton přesunul auty. V rámci dalšího neplánovaného volného dne bylo odehráno i přátelské fotbalové utkání, respektive přátelské střílení na branku a do potoka. Hlavním bodem dne však byla grilovačka u Dóavida. Bližší podrobnosti přináší obrázek. Maso, slanina, pikantní omáčka, rajčata, okurek, slivovice, pivo a samozřejmě tradiční česneková pomazánka chutnali výborné. Díky, Schenku.

Dnes začíná závodníkům vícedenní volno, během kterého se uskuteční velkolepé soustředění Two Tone Army a několik benefičních fotbalových utkání, jejichž výtěžek půjde na... chlast v áčku.

středa 4. července 2007

1. etapa, Fryštácká brázda

Po úvodním nedělním prologu, čekala včera na jezdce 1. etapa prázdninového závodu Kolem Zlína. Měřila 41, 5 km, celkové převýšení činilo 1950 m. Rozdíl mezi nejvyšším a nejnižším bodem byl 360 m (230 - 590 m n.m.) Etapa tedy vedla náročným členitým terénem Fryštácké brázdy a zejména přiléhajících kopců Zlínské vrchoviny a Hostýnských vrchů. Na dvoučlený peloton tak čekala mimojiné náročná stoupání jak po lesních cestách, tak po neupravených štěrkových silnicích. Občerstvovací stanice byla umístěna zhruba ve 3/4 trati na Hvozdné. Právě rozmanitý charakter trasy dokumentuje mapa (vlevo nahoře) a letecký snímek (vpravo dole). Zachycují jak rovinatější části Fryštácké brázdy s hustou sídelní strukturou a obdělávatelnou půdou na jedné straně, tak lesy v pohořích Zlínské vrchoviny a Hostýnských vrchů při okraji brázdy s prudkými stoupáními na straně druhé.


Dnešní etapa Zlín - Halenkov - Zlín byla zrušena pro nevhodné počasí a bolesti zad. Zítra se jezdci vydají směrem na jih od Zlína a čeká je například obávaný Col d´Kudlov.

neděle 1. července 2007

První letní kilometry


Po prvním prázdninovém fotbálku, po kterém Autor chytil již tradiční úpal a v jehož důsledku snad vznikly dosud nečtivé příspěvky včetně nesmyslné soutěže, vydal se dnes Autor na své první prázdninové cyklokilometry. Tedy opět nic zajímavého ke čtení. Autor se prostě vydal na horském kole od svého paneláku do lesa, aby zjistil kudy prochází modrá turistická značka procházející Zlínem a také v blízkosti onoho paneláku. Vede do lesa, pak na Fryšták a pak do lesa směrem na Rusavu, kde se Autor otočil a jel zpět. Dalším signifikantním rysem jeho dnešní projížďky bylo banální zjištění, že děti hiphopeři jezdí s rovným kšiltem a mikině v 30°C i na kolečkových bruslích s mobilem u ucha. Jeho averze k této věci je až k smíchu a já bych se nad tím nepozastavoval. Prostě se dnes nic nedělo.

Práce a alkohol

Brigáda a konzumace alkoholu jsou dvě činnosti, které k prázdninám neodmyslitelně patří. Ovšem nepatří již tak příliš k sobě navzájem. Můžete se o tom přesvědčit na následujících lidových výjevech, shodou okolností obou někde z Ruska.



Prázdninová soutěž

Podle kalendáře dnes (1.7.) oficiálně začínají prázdniny a jak se to tak v médiích dělá kolem každé z akcí v průběhu roku, i zde byla vymyšlena zbytečná kravina, aby se o tom víc a víc mluvilo. Dalším důvodem, stejně jako například v těch novinách, je prostě Autorova neschopnost vynalézavosti a nedostatek iniciativy.

Ruším kategorie, které byly vymyšleny, protože každý zážitek je prostě jedinečný a nelze to takhle házet dohormady. Taktedy když si na něco vzpomenete, napište to třeba do komentáře, nebo na mail (malavi@seznam.cz).

Díky

Vítěz soutěže, který vzejde z hlasování, pokud teda bude pro co, obdrží na konci léta hodnotné ceny. Třeba.

Pošta pro tebe (Kraun)